Lesbian Herstory Archives

Nu äntligen är det dags för årets West Pride! Skapet vill tipsa om det mesta förstås – men tittar idag lite närmre på föreläsningar och debatter. Och vad hittar vi där? Ett spännande historiskt projekt såklart! Den 29 maj kl.13 på Landsarkivet kan lyssna på en föreläsning om världens största (!) samling av material om och av lesbiska.

[su_quote]Arkivet grundades 1974 i New York, en av initiativtagarna var Joan Nestle. Arkivet har kommit att bli en betydelsefull verksamhet för att bevara och tillgängliggöra spår och minnen kopplade till HBTQ-kultur. I en Skype-föreläsning presenterar Nestle sitt arbete med arkivet, det kommer även att finnas utrymme att ställa frågor till henne.[/su_quote]

Läs mer om föreläsningen här och ta del av resten av West Pride-programmet på hemsidan http://westpride.se/.

west_pride_logo_2014

Kommentera