SKAPET sammanfattar sommaren

Så har hösten startat igång igen! Mycket har hänt den senaste månaden. Skapet har spelat i Malmö Folkets Park under Regnbågsfestivalen där, i början av augusti.  Hanna har också varit uppe i Linköping och representerat Skapet för andra helgen i rad på Ung Scen Östs återkommande workshophelg Fri Feministisk Scenkonstsamling. Och så har Skapet haft kick-off med koreografen och filmaren Susanne Svantesson.

REGNBÅGSFESTIVALEN Det var med föreställningen Din hand har gjort allt detta som Skapet framträdde på den stora utomhusscenen mitt i parken. Nästintill lika stort var kanske det faktum att komikern Moa Svan hörde talas om oss och bjöd in oss till hennes talkshow på Moriskans salonger, för att prata om föreställningen och de fyra konstnärer som allting bygger på. Du kan se intervjun här:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HDNVx9rROaM”]https://www.youtube.com/watch?v=A-1NK7tcrn4[/su_youtube]

Det är alltid härligt att göra nya bekantskaper och erfarenheter och vi lämnade Malmö lite rikare på bägge dessa.

FRI FEMINISTISK SCENKONSTSAMLING Ung Scen Öst har under flera år samlat feministiska scenkonstgrupper samman under projektet Fri Feministisk Scenkonstsamling. Det är ett ypperligt tillfälle att diskutera en av Skapets viktigaste grundpelare, knyta kontakter och få nya insikter. De senaste workshophelgerna har performancekonstnären och skådespelaren Ellen Nyman dessutom varit med och lett arbetet i scenkonstaktivism, ett fascinerande ämne som får dig att ifrågasätta det mesta och samtidigt se vidderna av en enda, enkel handling. Arbetet under workshophelgerna har nu lett vidare till ett pärlband av scenkonstaktioner som framfördes/utfördes i Linköping helgen 6-7/9.

KICK-OFF MED SUSANNE SVANTESSON Den första veckan i september innebar den första veckan på höstterminen för Skapet. Och vilket sätt är bättre att komma igång än att ta in en kompetent pedagog som kan inspirera hela gänget? I arbetet med att skapa en gemensam arbetsteknik och referensram har vi inspirerats mycket av gamla dansgruppen Vindhäxornas träningsteknik. Något som Susanne Svantesson råkar vara expert på. Alltså var det bara ner på golvet och finna tyngden, centret och köttet, med mycket skratt och svett däremellan.  Efter några dagar med Susanne var det lite lättare att komma igång med resten av arbetet.

Härnäst stundar föreställningar på Kulturhuset Kåken, som har bjudit in oss att spela den 23-24 september – kl 19 bägge dagar samt skolföreställningar den 24e, kl 10 och kl 13.

Vi ses väl där?

/Skapet genom Hanna