Om Skapet

“Skapet har något viktigt att berätta och gör det på sitt eget vis”
Karin Johansson, musiker


Skapet är en ideell förening som sedan starten 2013 har arbetat för att producera normkritisk scenkonst av hög kvalité till ungdomar och allmänheten. Vi består av en grupp scenkonstnärer med blandade bakgrunder inom dans, skådespeleri, musik och performance. Denna blandning gör att föreställningarna blir dynamiska, spännande och fartfyllda. Skapet utmärker sig också som grupp genom vår tematiska inriktning: vi skapar konst utifrån historiska skeenden och låter historien inspirera oss till nyskapande och aktuella verk!

Förutom att skapa teaterföreställningar arrangerar Skapet mindre evenemang och kulturupplevelser med historisk anknytning. Vi vill låta historien inspirera, förvåna, förfära och underhålla! Vi är övertygade om att varje plats och sammanhang rymmer berättelser som kan göra det och att de kan väckas till liv och aktualiseras. Vi har till exempel medverkat på invigningen av maskinparksutställningen på Borås Textilmuseum och arrangerat scenkonstfestivaler för barn och vuxna. Är du del av en intresseförening, arbetslivsmuseum eller något annat sammanhang och vill kontakta oss med idéer om samarbeten? Hör av dig!

Vi är Skapet

Hanna Källdin, Hanna Sundelius, Mika Mörner, Karolin Ankarcrona och Ragnhild Lennblad utgör föreningen Skapet. Här kan du läsa mer om oss och få våra personliga kontaktuppgifter.

info@skapet.se

Hanna Källdin

Hanna är skådespelare och teaterpedagog med erfarenhet av arbete där samhällsfrågor möter konst, främst riktat mot barn och ungdomar. Hon undervisar bland annat i teater för unga på Teaterhuset i Mölndal.

hanna.kalldin@skapet.se

Ragnhild Lennblad

Ragnhild är skådespelare med inriktning mot fysisk gestaltning, deltagandeteater och performance. Hon har även arbetat som danspedagog för barn och unga under lång tid. Ragnhild är också aktiv i gruppen Kollaboration.

ragnhild@skapet.se
www.ragnhildlennblad.com

Hanna Sundelius

Hanna är skådespelare, sångare och teaterpedagog. Hon har en bred bakgrund av artisteri inom teater, varieté och musikteater. Hon är också aktiv i gruppen Varieté Vagant och barnteaterföreställningen "Mojaner - naturens magiska städare".

hanna.sundelius@skapet.se
www.hannasundelius.se

Karolin Ankarcrona

Karolin är dansare, koreograf och danspedagog med inriktning mot moderna dansstilar. Hon har länge arbetat som danslärare för barn, ungdomar och vuxna och utbildar sig just nu till fysioteraupeut.

karolin@skapet.se
www.karolinankarcrona.com

Mika Mörner

Mika är dansare med lång erfarenhet av att arbeta med rörelsegestaltning med unga. Hon startade Skapet år 2013 tillsammans med Sanne Skjervik. Nu håller hon i föreningens ordförandeklubba, marknadsför Skapets verksamhet och stöttar den konstnärliga verksamheten administrativt.

mika@skapet.se

Pressfoton

Din hand har gjort allt detta

Foto: Eva Brandin

Till Rydal

Foto: Tord Sandström Fahlström

Film

På vår YouTube-kanal finns trailers, teasers och dokumentärt material från våra produktioner.

Skrivet om Skapet

Klicka på knappen nedan för att se en lista över de artiklar och nyhetsinslag som har publicerats om Skapet.

Musik

I Soundcloud-listan hittar du originalmusik av Skatan och i Spotifylistan finns musik av Louise Farrenc och Èlisabeth Claude Jacquet de la Guerre som används i föreställningen.